Mensonides Installatie neemt Bakker Workum Konstruktiewerken over 

Met Mensonides heeft Bakker Workum Konstruktiewerken een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar gevonden.  Het installatiebedrijf uit Harlingen neemt per 1 maart 2022 Bakker Workum Konstruktiewerken over. Het staalconstructiebedrijf zal onder eigen naam blijven opereren en met dezelfde personele bezetting voortgezet worden.

 

Het Familiebedrijf kent een lange geschiedenis en bestaat al meer dan 100 jaar. Vanaf het jaar 1979 is het bedrijf, onder leiding van Sam Bakker en Willie Bakker-Kleen, zich volledig gaan richten op staalconstructies en staalbouw. In deze jaren heeft het bedrijf een zeer betrouwbare reputatie opgebouwd.

Geen opvolging binnen de familie en bedrijf

Na ruim 40 jaar vonden Sam en Willie Bakker het tijd om een stap terug te doen. Omdat er binnen de familie en het bedrijf geen opvolging was, werd er buiten het bedrijf gezocht. Bij de zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat stond voorop dat het bedrijf in zijn geheel moest worden voortgezet en het niet op zou gaan in een ander bedrijf.

“Wij vonden het heel belangrijk dat alle medewerkers in dienst zouden blijven en wilden het liefste dat het bedrijf op de bestaande locatie blijft.” aldus oud-eigenaar Sam Bakker. “Wij hebben gesproken met verschillende partijen en wij zijn er uiteindelijk uitgekomen met Mensonides Installatie. De no-nonsense mentaliteit van beide bedrijven passen goed bij elkaar. En eigenlijk zijn wij er ook wel heel trots op dat de naam Bakker Workum Konstruktiewerken op de gevel blijft staan”.

Eerste stap buiten de installatietechniek

Voor Mensonides Installatie is het een eerste stap buiten de installatietechniek. Niels Mensonides over de overname: “Laat ik vooropstellen dat Mensonides Installatie en Bakker Workum Konstruktiewerken absoluut geen onbekenden van elkaar zijn en wij al jaren zeer goed samenwerken. Door de overname blijft een fantastisch regionaal bedrijf met veel groeipotentieel in Workum. Ik kijk er naar uit om het bedrijf eerst beter te leren kennen en in de toekomst verder uit te bouwen”.

Meer over Bakker Workum Konstruktiewerken:

Bakker Workum Konstruktiewerken is een staalconstructiebedrijf en realiseert staalconstructies voor bedrijfspanden en loodsen. Ook realiseert het bedrijf in eigen beheer bedrijfsgebouwen en loodsen. Daarnaast behoren ook kleinere projecten tot het specialisme, zoals dakbeplating, gevelbeplating, trappen en hekwerken. Er werken in totaal 18 medewerkers bij het bedrijf waarvan sommigen al meer dan 30 jaar in dienst zijn.

Meer over Mensonides Installatie:

Mensonides is al meer dan 40 jaar hét allround installatiebedrijf uit Harlingen. Het is de totaalaanbieder op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek. Met de jarenlange ervaring en innovatieve oplossingen bedient Mensonides Installatie zowel particulieren in Friesland en de zakelijke markt in het noorden van Nederland. Met veel succes leveren we projecten op in zowel de utiliteit, industrie en woningbouw. Bij Mensonides zijn meer dan 60 medewerkers werkzaam.